CONSELL DE LA JOVENTUT DE MENORCA

CURS DE MONITOR DE TEMPS LLIURE

cjme | 18 Gener, 2008 11:15


         ORGANITZA: Escoltes de Menorca       

        TERMINI MATRÍCULA: 30 de Gener       

        MÉS INFORMACIÓ: escoltes@escoltesmenorca.org                                                                                            Tel/Fax: 971.368863

         S'adjunta pdf:ANUNCI curs monitor 2008.pdf

 

ES CONSOLIDEN ELS CONTRACTES PRECARIS EN LA POBLACIÓ JOVE DE LES ILLES BALEARS

cjme | 18 Gener, 2008 10:15

cjib | 10 Gener, 2008 16:00

Nota de premsa del CJIB

EL CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS HA PRESENTAT A MENORCA I A MALLORCA LES DARRERES DADES DE L'OBSERVATORI JOVE DE TREBALL I OCUPACIÓ
Rafel Sedano, President del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i Joan Capó, President del Consell de Joventut de Menorca (CJME) han presentat a Maó les darreres dades de l'Observatori Jove de treball i ocupació (OBJOVEM) junt amb José Luís Arroyo (CJE), responsable de l'OBJOVEM. Així mateix Joan Ferrà i Jaume Morey, Responsable d'emancipació del CJIB i secretari del CJIB respectivament, han presentat l'estudi a Mallorca.
A les respectives presentacions s'han destacat i explicat la mala situació del jovent de les Illes Balears pel que fa a l'àmbit de l'ocupació i el treball. Segons les darreres dades recollides per l'OBJOVEM, el 42,2% de la població jove ocupada de les Illes Balears té un contracte temporal, per obra i servei o per circumstàncies de la producció i els contractes indefinits assoleixen un 57.9%,  13% menys que la població adulta, i, d'aquests, un 5% són indefinits discontinus, superant en quatre punts a la mitjana estatal (1%).
Un altre dada significativa és que els CJIB ha volgut destacar ha estat la del sou dels joves Balears, que és un 10% més baix que la mitjana de l'estat, aquesta dada és especialment dramàtica si tenim en compte l'alt cost de vida amb el que s'enfronten els nostres joves; el preu de l'habitatge, el preu dels productes de primera necessitat, el cost de la insularitat, etc. Respecte els sous, des del Consell de Joventut de les Illes Balears, també s'ha volgut incidir en l'aspecte de les diferencies del sous entre sexes on, segons l'estudi realitzat, el salari mitjà d'una dona jove (851'18 euros) és de prop de 200 euros menor que un home jove (1024'27 euros)..
Així mateix, Rafel Sedano i Joan Ferrà, han manifestat, amb fermesa, a cada una de les respectives presentacions, la voluntat del Consell de Joventut de les Illes Balears, de continuar treballant contra l'ocupació precària i els sous baixos de la nostra població jove, així com instar, amb contundència, a les administracions responsables a donar solucions reals i efectives a aquest problema i a d'altres que es desprenen de l'informe i aplaudeixen el compromís del Govern actual i, concretament, del Conseller de Joventut i del Director General, de tirar endavant un Observatori de Joventut a nivell de les Illes.
El butlletí nº2 de l'Observatori Jove de treball i ocupació a Espanya (OBJOVEM), el podreu trobar a la web: www.cje.org

Activitats de l' Associació Juvenil Alexandria (gener 2008)

cjme | 04 Gener, 2008 09:24

Dissabte 12 de gener: I Marató de Cinema Fantàstic.

I Marató de cinema fantàstic amb les projeccions de A nightmare on Elm Street (Wes Craven, 1984); Demons (Lamberto Bava, 1985); i The evil dead (Sam Raimi, 1984). Les pel·lícules es projectaran amb versió original subtitulada. La marató començarà a les 19 hores al Casal de Joves de Ferreries.

 
Diumenge 20 de gener: Excursió.

Excursió per diferents racons de Menorca per fer el rodatge dels exteriors del nou curtmetratge del Casal de Joves. Sortida cap a Favàritx a les 8 hores des del Casal. La tornada serà sobre les 17:30. Cal apuntar-se prèviament. 


Dissabte 26 de gener: Taller d’empelts.

Taller d’empelts. A les 21 hores al Casal de Joves de Ferreries.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb