CONSELL DE LA JOVENTUT DE MENORCA

V Assemblea General

cjme | 19 Febrer, 2009 12:24

Els darrers fets, en relació a les polítiques de joventut portades a terme pel CIM i determinats ajuntaments, ens porten a convocar l'Assemblea General del CJM de forma extraordinària el dimecres 25 de febrer.
 
És especialment greu la intenció del CIM de mantenir l'actual conveni de 10.000 euros, quan s'ha demostrat que sense la contractació d'una persona és impossible gestionar aquestes quantitats, i la gestió provoca un desgast brutal de la comissió permanent. La Comissió Permanent té la intenció de dimitir, ja que no tenim cap intenció de renovar l'actual conveni. Tampoc volem crear un enfrontament directe amb el CIM, així que si sabeu de qualcú que vulgui entrar a la permanent, endavant. En cas contrari ja ens podem començar a plantejar seriosament el futur del CJM.

A l'assemblea explicarem les raons exactes de la proposta de dimissió.

Serà a les 19:30 hores en primera convocatòria i a les 20 hores en segona. Al Casal de Joves de Ferreries.

Consells locals de joventut i participaciˇ

cjme | 12 Febrer, 2009 09:50

La participació social és una eina fonamental per adquirir i anar cultivant des de ben petits experiències d’habilitats i responsabilitats que ens ajudaran a ser persones més responsables i participatives. La participació, a més d’açò, ens permet millorar en l’organització i el funcionament de les associacions, les famílies, les escoles, les comunitats, etc... La participació és l’oposició a les pràctiques educatives tradicionals, ja que participant desenvolupam habilitats de reflexió crítica i ens obrim a comprendre i comparar les diferents perspectives que se’ns presenten.

Entenem que hi ha diferents nivells de participació que anirien des de la manipulació, la decoració i la participació simbòlica fins a un nivell on són els mateixos joves qui han iniciat el procés de participació, i on les decisions preses són compartides amb tots els agents socials.

Els consells locals de joventut són estructures democràtiques i de participació juvenil, que sorgeixen de la voluntat dels seus membres; són i pensam que sempre han de ser, uns òrgans independents que participin activament en la vida social , cultural i política de la localitat. Hem de destacar aquest punt, ja que són els mateixos joves qui el convoquen a diferència d’altres tipus de consells on són els polítics els qui tenen un paper determinant i exerceixen una forta influència sobre els col·lectius de joves. Els consells locals són punts de trobada, de cooperació i d’intercanvi entre les associacions juvenils que permeten plantejar projectes i activitats conjuntes. Són espais de debat i plataformes que permeten fer arribar a l’administració i a la societat les demandes i opinions de les associacions i de la gent jove. Els consells locals són òrgans independents de l’Administració, amb personalitat jurídica pròpia i sense ànim de lucre.

A Menorca existeixen i  han existit intents de creació de consells locals de joventut, però potser no s'ajusten ben bé a allò que nosaltres creiem que haurien de ser i en gairebé o més ben dit en cap dels casos són els mateixos joves qui els convoquen quedant d'aquesta manera en un segon pla.

El consell de la Joventut de Menorca, com a consell local de joventut independent i al marge de cap formació política, permet la participació a les assemblees a tots els grups de joves que ho desitgin, no només a les associacions juvenils o prestadores de serveis a la joventut.  Qualsevol entitat membre pot defensar les seves pròpies postures o les de qualsevol grup de joves. En cas contrari la mateixa Comissió Permanent pot posar qualsevol tema damunt la taula.

Nosaltres defensam els consells locals com a interlocutors vàlids en el disseny de les polítiques de joventut i instruments importants per a la participació juvenil. Els Ajuntaments i el Consell Insular de Menorca han d’apostar per la participació i el foment de l’associacionisme. Nosaltres, al marge que ens tinguin o no en compte, seguirem debatent sobre els temes que ens afecten i farem arribar les nostres propostes a l’administració.

Xerrada del Director Insular de Joventut a Ferreries

cjme | 03 Febrer, 2009 12:28

Joan Carles Villalonga, Director Insular de Joventut del Consell Insular de Menorca, oferirà una xerrada sobre "les polítiques de joventut a Menorca" el proper dijous 5 febrer  a Ferreries. L'activitat està organitzada per l'Associació de Vesins s'Enclusa i es durà a terme  a partir de les 20:15 al local d'aquesta entitat situat al carrer Sant Bartomeu n.36 de Ferreries.
Es tracta d'una bona oportunitat per conèixer d'aprop la realitat en relació a les polítiques de joventut de la nostra illa i debatre sobre els apsectes que ens semblin més interessants.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb