CONSELL DE LA JOVENTUT DE MENORCA

Les associacions juvenils també compten

cjme | 15 Maig, 2009 10:13

Preocupa molt la concepció que es té del jovent a nivell polític. És evident que joventut és el darrer esglaó de l’escala de les preferències de l’administració. El que ha passat els darrers dies a Mallorca ho evidencia.

El Govern Balear decidí suprimir els campaments d’estiu i els camps de treball que tradicionalment es celebraven a l’illa de Mallorca. El motiu teòric és el de no voler competir amb les associacions i les empreses. El Govern fa demagògia quan diu que no vol perjudicar a les associacions. Les associacions no poden competir amb les empreses, ja que la filosofia d’ambdós és radicalment oposada. Mentre uns cerquen el benestar social els altres intenten aconseguir rendiments econòmics. Això suposa que uns no tinguin tanta cura alhora de transmetre certs valors al jovent. La lectura d’això és clara: el Govern balear camina decidit cap a la privatització en l’àmbit de la joventut. Retallar els pressupostos significa asfixiar a les associacions, per tant asfixiar als consells de joventut.

Està clar que els representants del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) no es van quedar aturats davant aquesta situació i van demanar les explicacions pertinents al Govern Balear. Finalment i després d'una reunió entre aquests i el Conseller d'Esports i Joventut, el Sr. Mateu Cañellas, aquest últim reconegué errades en les polítiques de joventut i es va comprometre a incrementar els esforços per tal de millorar els canals de comunicació reconeixent que els emprats fins ara mitjançant la Direcció General no havien funcionat. 

Això ens ha de servir d’avís als menorquins, especialment a les associacions juvenils. Les associacions menorquines en comparació a les mallorquines són més dèbils. Difícilment poden competir amb les empreses i el desgast és molt significatiu. És hora de demanar als polítics menorquins valentia, que siguin valents alhora de redactar el nou reglament d’activitats de temps lliure de Menorca, que no es deixin emportar per la visió empresarial del temps lliure. Que escoltin a tots els implicats, no només a les empreses i a les escoles de temps lliure, sinó també als Ajuntaments i associacions. Entre tots podrem evitar que el que passa a Mallorca arribi en un futur a Menorca. 

Acampallengua Sa Pobla 2009

cjme | 13 Maig, 2009 07:29

 
Més informació: PIJ Ferreries, 971374049, pijferreries@gmail.com
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb