CONSELL DE LA JOVENTUT DE MENORCA

Bona participació al fòrum de polítiques de joventut

cjme | 30 Novembre, 2009 09:21

 

El fòrum de polítiques de joventut va gaudir del bon temps i d'una bona participació per part del jovent menorquí.

A les 10:00 hores a l'Alberg Juvenil de sa Vinyeta el president del CJM Joan Capó, el President del CJIB Rafel Sedano, el director insular de l'àrea de joventut Joan Febrer i el regidor de joventut de l'ajuntament de Ciutadella Toni Anglada, inauguraren l'acte i donaren la benvinguda als participants del fòrum.

Seguidament els participants es van dividir en grups de treball desglossats en quatre blocs: emancipació, medi ambient, participació i llengua i cultura.

Els grups van treballar durant dues hores amb l'objectiu d'extreure conclusions en cada un d'aquests temes, accés a la l'habitatge, teixit associatiu, estat de salut de la llengua i la cultura foren alguns dels punts que sorgiren arrel del debat i van sotmetre a consens a cada grup. En acabar la feina en grups de treball, els coordinadors de cada àrea van posar e comú les idees extretes.

A les 18:00 hores es va realitzar la cloenda de l'acte amb la sensació d'haver realitzat entre tots una molt bona tasca.

 

A les 14:00 hores es va realitzar el dinar a l'alberg, espai i temps que els participants van poderaprofitar per interaccionar entre ells i conèixer una mica més les distintes associacions i diversos moviments existents a l'illa.

 

A les 16:00 el tècnic del CJM Tomeu Moreno va engegar el debat, sota el títol, “present i futur del CJM”.

El debat va ser força participatiu, es van poder veure les diferents visions i perspectives dels representants de les entitats assistents al fòrum.

 

El CJM vol agrair sincerament a totes les persones que han fet possible la celebració d'aquestes jornades.

 

 

PROGRAMA DEL FÒRUM DE POLÍTIQUES DE JOVENTUT DEL CJM

cjme | 25 Novembre, 2009 08:23

DADES GENERALS                                                          

Data: Dissabte, 28 de novembre

Horari: de 10.00 a 18.00 h. aproximadament

Lloc: Alberg juvenil Sa Vinyeta (Ciutadella, Ronda Nord, km 3,5).

Organitza: Consell de la Joventut de Menorca.

Participants: joves, informadors juvenils, dinamitzadors, monitors i directors en el

lleure, professors, professionals de la joventut, polítics i tota persona interessada en

polítiques de joventut.

PROGRAMA

A les 10 hores arribada a sa Vinyeta (Ciutadella, Ronda Nord, km 3,5) i

repartiment del material.

A les 10:30 benvinguda a càrrec de Rafel Sedano, president del Consell de la

Joventut de les Illes Balears; Joan Capó, president del Consell de la Joventut de

Menorca i Joan Febrer, Director Insular de Joventut.

A les 11 hores grups de treball. Els participants es dividiran en 4 grups de

treball: emancipació, medi ambient, participació, llengua i cultura.

A les 13 hores posada en comú de les conclusions de cada grup de treball.

A les 14 hores dinar.

A les 16 hores debat sobre les polítiques de joventut a Menorca i el paper que ha

de desenvolupar en el futur el Consell de la Joventut de Menorca.

A les 18 hores cloenda del Fòrum.

INCRIPCIÓ

La inscripció a les jornades és gratuïta i la pots formalitzar enviant un email a

cjmenorca@gmail.com indicant el teu nom, la teva relació amb la joventut i indicant si et

quedes o no a dinar. També ho pots fer via telefònica al 971379619.

MORTS DE RIURE, el cicle de cinema l'Associació Juvenil Alexandria

cjme | 12 Novembre, 2009 08:16

L'Associació Juvenil Alexandria ha preparat per aquest mes de novembre un cicle de cinema dedicat a la comèdia,  i ho fa sota el títol Morts de riure que pretén fer més divertits els diumenges del Casal de Joves.

Diumenge passat es va projectar el clàssic Los caballeros de la mesa cuadrada" de la companyia Monthy Python . Totes les pel·lícules seran projectades al casal de joves i començaran a les 20 hores.

Per més informació: http://associacioalexandria.balearweb.net/

FÒRUM DE POLÍTIQUES DE JOVENTUT DEL CJM

cjme | 06 Novembre, 2009 10:04

 

El Consell de la Joventut de Menorca organitza el dia 28 de novembre de 2009 a Sa Vinyeta un fòrum de polítiques de joventut, amb la qual el jovent menorquí podrà debatre i fer feina pel bé dels joves.

El Fòrum de polítiques de joventut del CJM està adreçat a tots aquells joves interessats en participar de la societat menorquina, ja sigui associant-se o a títol personal, i és que es tractaran temes d'actualitat que afecten directament al jovent menorquí, a partir d'aquest jorn es podran extreure i/o forjar noves idees, plans d'acció, etc.

Per més informació podeu contactar amb el CJM via mail o bé per telèfon

C/ Vassallo n.22A / 07703 /

Tel: 971365073/ 971379619

E-MAIL: cjmenorca@gmail.com

ESCOLA DE FORMACIÓ ESCOLTES DE MENORCA

cjme | 04 Novembre, 2009 11:08

 

CURS DE DIRECTOR/A D'ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE INFANTIL I JUVENIL

Els Escoltes de Menorca prest obriran el període d'inscripció pel curs de director/a d'activitats de temps lliure infantil i juvenil.

El curs consta d'una part tèorica (180 h) i d'una part pràctica, (180 hores més), on es tractaran continguts relacionats amb legislació i gestió, sociologia, psicopedagogia, recursos didàctics o projecte educatiu.

El perfil del participant respon a persones a partir 20 anys, amb el títol de monitor/a de temps lliure i graduat d'ESO, amb 2 anys o 160 hores d'experiència justificable com a monitor/a de temps lliure.

Per obtenir més informació vos podeu adreçar a http://www.escoltesmenorca.org/news.php

 

EL CJM VA PARTICIPAR A LES JORNADES ENTORN EL PLA DIRECTOR DE CARRETERES AL CIM

cjme | 03 Novembre, 2009 07:53

 

El CJM va participar divendres passat a la jornada entorn el Pla Director de Carreteres al Consell Insular de Menorca, sota el lema ”Visió dels agents econòmics i socials”.

La Jornada va comptat, entre a més, amb la participació de representants d'entitats i institucions com: l'Associació Veïns de Menorca, Astrame (Associació Transportistes), el CAEB, la Cambra Comerç, CCOO, el Col·legi d'arquitectes, el Col·legi Enginyers, la Federació Balear de Transportistes, el GOB, UGT i Unió de Pagesos.

L'aportació del CJM envers el Pla Director va ser la següent:

Subratllat positiu

Tant a les directrius com als objectius del PDSC s'incideix en la concordança del pla amb el medi ambient, per així causar el menor impacte possible i adequar les carreteres i diverses millores de servei de mobilitat amb la fesomia de l'illa de Menorca.

Subratllat crític

Tot i que les millores i propostes del PDSC referents a les polítiques de transport públic són molt positives per a millorar la mobilitat, pensam que al pla aquestes polítiques no són abordades de forma global, i s'obvien mancances a les connexions d'alguns municipis a nivell de regularitat de línies, sobretot a la zona centre de l'illa.

Proposta

Que a les Línies mestres del pla no és tengui en compte només la demanda i la necessitat relacionada a les ratios de població, sinó que aquestes han d'esdevenir beneficioses, justes i qualitatives a tota Menorca.

 

TALLER DE PARTICIPACIÓ DEL CJM

cjme | 02 Novembre, 2009 07:35

 

 

El Consell de la Joventut de Menorca ha elaborat un taller de participació amb l'objectiu de fomentar l'associacionisme, la participació i l'esperit col·lectiu entre el jovent menorquí.

El taller està adreçat a totes aquelles entitats interessades a conèixer una mica més la participació social i activa en un context determinat, prenent com a marc referencial l'illa de Menorca.

El taller pretén fer entendre als joves i les joves de Menorca la importància i l'eficàcia que representa, davant l'administració i la societat en general el treball associatiu, pretén també donar resposta i obrir noves vies als interessos del jovent.

Paral·lelament el taller fomentarà els valors democràtics, essencials per al bon funcionament de qualsevol grup social.

La intervenció serà realitzada pel tècnic del Consell de la Joventut de Menorca i voluntariat de la junta de la mateixa entitat.

Les associacions i centres educatius interessats podran sol·licitar el taller i/o obtenir més informació al bloc del Consell de la Joventut de Menorca http://cjme.balearweb.net/ o mitjançant l'adreça de correu electrònic cjmenorca@gmail.com

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb