CONSELL DE LA JOVENTUT DE MENORCA

Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

cjme | 19 Setembre, 2009 11:17

La llei 10/2006 de 26 de juliol integral de la Joventut fa referència a l'apartat “g” de l'article 9 del capítol I del títol I que els consells insulars tenen com a competència el foment i el suport tècnic, econòmic i formatiu dels consells insulars de la Joventut. Així queda clar que el CIM, sigui d'un color polític o d'un altra, està obligat per llei a dotar de recursos econòmics al Consell de la Joventut de Menorca.

En relació a les mentides publicades sobre el Festival Menorca Jove volem manifestar el següent: L'esdeveniment es va organitzar conjuntament entre el CJM i el CIM i va comptar amb la col·laboració dels casals de joves de Ferreries, Es Mercadal i Es Migjorn, així com també es comptà amb els suports del Punt Jove de Ciutadella i el Casal de Joves de Sant Lluís. En cap moment hi va haver la intenció de polititzar l'acte. Els Sonadors de Son Camaró van actuar substituint a L'Infant Terrible. La decisió es va pendre a darrera hora. La cosa no estava premeditada com assenyalen algunes “fonts” periodístiques, de fet, cap jove sabia que els Sonadors actuarien aquella nit. Així no vulguin fer veure a la gent que els joves anaven a un concert antimonàrquic, això és una acusació molt greu. Nosaltres, la majoria de joves que participam de la vida social menorquina, som de ment oberta, igual que ho eren els grecs que reien amb les comèdies d'Aristòfanes quan es burlaven de la classe política. En cap moment varem observar males intencions a les cançons dels Sonadors. També és mentida dir que cent joves ballaven les cançons dels Sonadors. Els joves eren a les tendes, a les cases, a les tanques, estaven repartits per tot el recinte. Tots els grups que actuaren a Santa Eularieta ho van fer de manera voluntària i altruista. Nosaltres no volem ser censors de ningú i estem a favor que la gent pugui manifestar lliurement les seves expressions artístiques.

El CJM és independent i actualment està format per l'Associació de Joves Músics, Frontside, Fòrum Tercer Mil·lenni, Associació Juvenil Alexandria, Escoltes de Menorca, Noves Generacions de Menorca, Joventuts Socialistes de Menorca, Joves d' Esquerra Unida de Menorca i Joves d'Esquerra Nacionalista i a la propera assemblea comptarem amb les incorporacions de l'Associació de Joves des Migjorn Gran i l'Associació de Joves Interessats per la Cultura (AJIC). En els estatuts del CJM s'estableix que cap membre de les joventuts dels partits polítics pugui formar part de la comissió permanent, de fet, el març de 2009 ni tan sols el JEN formava part de les entitats membres del CJM. L'actual manera de fer del CJM no és la que es pot veure al Congrés dels Diputats o a altres parlaments autonòmics on els polítics no fan res més que insultar-se. Nosaltres actuam colze amb colze amb els directors insulars de joventut. Ho varem fer amb n'Olmo Heras, amb en Joan Carles Villalonga i ara ho farem amb en Joan Febrer. Aquesta és la millor manera d'aconseguir resultats que afavoreixin al jovent No podem acabar aquest escrit sense mostrar públicament el nostre suport a nen Joan Carles Villalonga. Hem treballat junts durant dos anys, hem tingut moments bons i dolents, sempre ens ha ajudat, perquè sempre ha cregut i creu en les infinites possibilitats dels joves.

Joan Capó Piris

Nofre Janer Coll

Consell de la Joventut de Menorca (CJM)

Comentaris

Menudos sois

Terry | 19/09/2009, 11:50

Pero vamos a ver... La cosa está muy clara. El Consell de la Juventut está formado, casi exclusivamente, por jóvenes de izquierdas. Aunque no esté la JEN en la comisión permanente, ya estais vosotros para hacer lo que ellos dicen.
Y ya os va bien que insulten a la Infanta y que el barbudo diga sandeces.
Yo os recortaría las subvenciones y haría dimitir al barbudo.

escriu en català "melao"

Borrrrbooooó | 19/09/2009, 15:07

Ja venen els comentaristes del bloc den Toni Camps a dir xorrades. Segurament en Terry és en Camps, jeje. Aquí tots pagam la bona vida dels borbons, ara resulta que no els podrem criticar ni fotre amb ells. Darrera la notícia de lUH hi ha els fatxes de sempre. A la merda.

Helena

Borbona | 19/09/2009, 15:26

La pregunta clau, com s'apunta a l'anterior comentari, és: qui s'amaga darrere la notícia d'UH? I, encara, una altra: amb quina intenció es fa aquest muntatge -pressumptament- periodístic?

Re: Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

Nofre | 19/09/2009, 18:39

Ai Terry, no tenc el plaer de coneixer-te però estaria encantat que un dia vinguessis a una assemblea del CJM. Allà podràs veure si fem o no fem el que diu el JEN i també et podriem explicar el que ens ha costat i ens costa mantenir actiu el CJM.
Em sembla molt fort que puguis dir que ens haurien de retallar ses subvencions quan segurament ni saps el que rebem ni amb que la gastam...el CJM està obert a tots els joves de l'illa, de fet treballem, de manera altruista i perquè creim en el que feim, a favor del jovent i l'únic que pretenem és que ens escoltin deixant de banda si les propostes venen d'uns o altres...et sap greu que algú treballi a favor dels joves? o et molesta que el CIM hagi cregut en el Consell de Joventut quan altres no ho fan? o què és el que et molesta?.
Terry no tens ni idea del que estàs xerrant per això et record que quan vulguis pots venir a una de les assemblees que fem i si tens alguna idea o aportació també serà ben rebuda, d'això es tracta!!!

UH: els nous Goebbels

Periquet | 19/09/2009, 23:04

Idò sí, tal vegada feia falta que vingués el nou Goebbels de l'UH per tal que la gent se n'adonàs de la meravellosa cançó dels Sonadors de Son Camaró. M'encanta i gràcies als Goebbels de torn molta més gent la coneixerà i la cantarà.
República ja!!

Re: Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

l'home del sac | 20/09/2009, 07:59

Cap grup va cobrar al concert. És patètic que els periodistes no vagin venir al festival. I ara diuen xorrades i xorrades. Els del PP i Ciudadanos ja els i val. Diuen que és fort que actuin davant els joves... I mira que han actuat vegades! I què passa, els joves no veuen la tele? Ara resulta que la monarquia és sagrada: uiii que vindrà l'home del sac si parlau malament del rei!

Re: Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

Nofre | 20/09/2009, 08:12

Crec que ja començ a entendre un poc el que està passant. Me sembla que n'hi ha que no estan massa acostumats a que hi hagi gent que faixi feina desinteressadament a favor d'alguna cosa en la que creu. Deu ser perquè provenen d'algun lloc on mai els han deixat participar i fins i tot diria que opinar lliurement. Sempre s'han limitat a fer el que algú per damunt d'ells els ha dit i clar està, els estranya que hi pugui haver una associació, o col·lectiu i encara més que sigui de joves, que es reunieixi, discuteixi, opini i faixi feina lliurement...hauríeu de creure un poc més en els joves i deixar que aquests participin i decideixin per ells mateixos, no veis que així no anau bé?

Re: Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

Joan | 20/09/2009, 08:17

Estan acostumats a que els joves beguin al carrer, juguin a la play i seguin a la butaca. Encara no saben que a Menorca ja comencen a participar.

Re: Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

madona | 20/09/2009, 08:29

Fa uns anys vaig ser cap escolta, i també s'em va acusar de fer política dins s'agrupament,es papà estava ficat dins sa s'Ajuntament i per tal els meus companys caps, i jo, haviem de fer-li campanya. Em consider una persona totalment apolitaca, i MAI vam cobrar per estar dins s'agrupament, i mira que hi feiem hores!
Sa meva parella està dins el CJMe i em disgusta molt quant veig comentaris o noticies com ses de s'UHM, per què vegessin ses hores que ets hi dediquen, SENSE COBRAR UN EURO! Hores, que sa meva parella deixa de fer amb jo i amb el seu fill per a dedicar-los a sa joventut en general, xq tenguin un present bo i un futur millor. Jo estic cansada , i quan veig que hi ha gent que enlloc de valorar sa feina feta l'únic a que es dediquen és a tirar-la per enterra, criticar-la i intentar destruir-la me fa mal; mal per que vaig veure tota sa feinada que van fer per organitzar aquest festival, mal de caps i nits de no dormir per que tot anés bé, i que el que únicament es vulgui tenir en compte sigui que un grup va cantar UNA, XQ ÉS UNA, cançó encontra de sa monarquía ho trob patètic. El que han de fer aquestes persones destructives, envejoses, i amb manca d'idees per dur un projecte tan gran endevant, és ficar's-hi ells, a veure com ets hi aniria!!

noves generacions

Holmes | 20/09/2009, 17:50

No han vist els del PP que a la foto que teniu penjada on surten els organitzadors del festival i figuren amb en Joan Carles Villalonga tres membres de les Noves Generacions del PP de'n Lafuente, entre ells el seu president?

Fermesa i posiconament

Menorquit | 22/09/2009, 12:51

Tengui o no sa lletra manya,
de reials bojors m’esgot !!
i hem d’aguantar sa castanya
si a la Infanta treus un mot.
Fart de tanta “patranya”
jo per ells ja no m’acot.
.
Qui amb açò més hi guanya
és qui d’açò més s’enfot.
Sabut és que aquí i pertot
teranyina fa s’aranya;
sa sàtira és com un rot:
fa renou però no banya.
.
Tanmateix, qui vol s’enganya
i potser no ho sapi tot:
sa Monarquia d’Espanya
es va instal•lar de rebot;
sa gent fa feina i s’afanya
mentres ells no en foten brot.
.
Es cantar no fa singlot
ni sang s’esquerda de canya.
Per tant, qui tot sol s’ho fot
segur que tot sol s’escanya.
Dansau amb el ball de bot
a tan abjecta campanya.
.
Cucurrucucú... Espanya
Corones? Gràcies, I do not.

carta

Joan Capó | 23/09/2009, 13:07

No entenc quin joc juguen determinats espais d'opinió menorquins. Aquesta carta (la de dalt) podem dir que és censurada, només l'UH ens l'ha publicada. No entenc tampoc com és que no la volen treure i en canvi en publiquen de molt despectives cap en Joan Carles. Ja veig que la censura arriba enfora.

Re: Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

Nofre | 23/09/2009, 15:07

Joan, crec que una carta on s'explica la veritat sobre el festival Menorca Jove no interessa, no té morbo i no dona joc....probablement si diguessim alguna mentida i/o faltessim a algú que en creiessin mereixedor seria publicada,no?

Re: Per la llibertat d'expressió: prou manipulació!

Anònim | 24/09/2009, 08:17

Què passa amb els de NNGG? no demanaran a nen Lafuente i companyia que rectifiquin? deixaran que embrutin un Festival del qual ells també en van ser organitzadors?
Patètic!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb